Perhejuhlat

14.7.2018 Herman Nyyssösen jälkipolvien kokoontuminen

Herman Nyyssönen syntyi Leppävirralla 12.7.1878. 140 vuotta myöhemmin 14.7.2018 Hermannin jälkeläiset ja sukulaiset kokoontuivat Vesannolla Marjoniemessä muistelemaan Hermannin, Nyyssösen perheen ja Marjoniemen vaiheita.

Katso kokoontumisesta kuvattu video osoittamalla alla olevaa kuvaa.

Katso video

21.8.2010 Ida ja Hiskias Nyyssösen jälkipolvien kokoontuminen

Ida ja Hiskias Nyyssönen (sukukirja I taulu 152).

Reilusti yli viisikymmentä Nyyssösen suvun jäsentä kokoontui yhteiseen juhlaan lauantaina 21.8.2010. Juhlaan oli kutsuttu Hiskias ja Ida Nyyssösen jälkeläiset puolisoineen. Juhlapaikaksi oli valittu Tuusulassa sijaitseva Purolan nuorisoseuran talo. Ilmakin suosi, sillä luvatun sateen sijasta oli mukava pilvipouta. Tapahtuman puuhamiehenä ja -naisena toimivat Hannu Nyyssönen ja hänen tyttärensä Nina Nakari.

Hiskin ja Idan kaikkien kolmen pojan (Väinö, Viljo ja Veikko) jälkeläisiä oli paikalla, osa pitkänkin matkan takaa (Saksasta ja Bahrainista) matkustaneina. Kolmen sukuhaaran jäsenet merkittiin erivärisillä nauhoilla tunnistamisen helpottamiseksi. Juhlaväessä oli paikalla Nyyssösiä neljästä sukupolvesta ikäjakautuman ollessa 6 kk – 81 vuotta.

Tilaisuus alkoi Nina Nakarin tervetulopuheella. Puheessaan Nina kertoi Nyyssösten sukututkimuksen viimeisimmät uutiset ja kehotti päivittämään omat tiedot sukukirjan uutta, tulossa olevaa painosta varten. Nina esitteli kunniavieraina olleet suvun vanhimmat jäsenet: Anna Nyyssönen, Seppo ja Kerstin Nyyssönen, Marja-Leena Karjalainen sekä Sirpa Nyyssönen.

Sukuhaaran vanhimmat jäsenet, Seppo ja Kerstin Nyyssönen.

Nina myös mainitsi juhlakutsujen lähettämisen vaikeudesta: koska tämä tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan, ei mitään osoiteluetteloa tai tiedostoa ollut valmiina käytettävissä. Hyvin kuitenkin oli kutsuviesti väen tavoittanut aina ulkomaita myöten.

Nina Nakari oli monistanut juhlaväelle Nyyssösten suvun historiasta kertovia lehtisiä. Kaj Nyyssösen suunnittelema suvun vaakuna ja siihen liittyvä vaakunaselitys oli myös jokaisessa pöydässä esillä.

Keittiömestari Hannu Nyyssösen valmistama karjalanpaisti sekä ruutmuussi maistuivat juhlaväelle. Tarinoiden kertomisen lomassa katseltiin vanhaa ”Sämpy” -nimistä tv:n sketsisarjaa, jossa aikoinaan näytteli Pertti Nyyssönen. Äänen kuuluvuuden kanssa oli ongelmaa, mutta juhlaväen muhevat kommentit näyttelijäsuorituksista korjasivat tämän pienen puutteen.

Seinällä oli valokuvakollaasi Hiskin ja Idan elämästä ja kolmesta pojasta. Myös valtavankokoinen sukupuu rakennettiin valokuvineen ja henkilötietoineen. Oli myös mahdollisuus skannata vanhoja valokuvia; tarkoitus on lähettää halukkaille tämän sukuhaaran vanhoja kuvia CD-levykkeellä.

Iltapäivällä kokoonnuttiin pihalle suureen yhteiskuvaan. Tämän jälkeen kokoonnuttiin nauttimaan kahvista sekä kakusta ja mustikkapiirakasta. Myöhäiseen iltapäivään asti riitti tarinointia ja kuulumisten vaihtoa. Yhdessä tuumin todettiin, että tämä tilaisuus ei varmaankaan jää viimeiseksi laatuaan.

Ryhmäkuva Ida ja Hiskias Nyyssösen jälkeläisistä
Purolan nuorisoseurantalolla Tuusulassa.