Toinen sukujuhla ja sukukokous Suonenjoella vuonna 2004

Paavo Nyyssönen, sukuseuran perustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja

Hallitus päätti kokouksessaan Kuopiossa tammikuussa 2003, että seuraava sukujuhla pidettäisiin Suonenjoella heinäkuussa 2004. Samalla se päätti hankkia Nyyssösten Sukuseuran nimeä kantavia lippahattuja ja paitoja, joita sitten tultaisiin myymään sukuviirin ohella sukujuhlassa. Tuotteista saatavilla tuloilla tuettaisiin seuran tutkimustoimintaa.

Työssään hallitus onnistui hyvin. Niinpä jo syksyllä syyskokouksessa Tallinnassa voitiin todeta, että myytävät tekstiilit oli valittu, samoin sukuvaakuna oli saatu muutamien vaiheiden jälkeen valmiiksi ja hyväksytetyksi Suomen Heraldisessa Seurassa.

Olli Nyyssösen muistomerkin sijoituspaikasta Savuniemessä oli jo alustavasti sovittu maanomistaja Ahti Kinnusen kanssa. Todettakoon tässä, että maa-alueen omistaja Kinnunen suhtautui hyvin myötämielisesti hankkeeseemme, vaikka kyseessä oli hänen kesämökkitonttinsa.

Aki Nyyssönen sopi savonlinnalaisen taidetakoja Teppo Nousiaisen kanssa muistolaatan suunnittelusta sekä takomisesta ja itse laatan asentamisesta paikoilleen Savuniemeen.

Sukujuhlan pitopaikkana oli Vanhamäen toimintakeskus. Osanottajia oli noin 130 henkeä. Kaukaisimmat osanottajat olivat Yhdysvalloista, Saksasta, Hollannista, Espanjasta ja Ruotsista.

Tervehdyksen seurallemme toi Suonenjoen kaupungin ja Suonenjoen seurakunnan edustajat. He totesivat, että Nyyssöset ovat asuttaneet Suonenjoen seutua jo yli 400 vuotta. Suvun juurien tutkimustilanteesta ja sen edistymisestä kertoi seuran puheenjohtaja Paavo Nyyssönen, joka itsekin on syntyisin Suonenjoelta.

Seuran vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus kaudelle 2005–2007. Puheenjohtajaksi valittiin prof. Heikki Nyyssönen Oulusta, varapuheenjohtajaksi Esko Nyyssönen Iittalasta sekä jäseniksi Heidi Markkanen Tallinnasta, Ari Kankkunen Varkaudesta, Aki Nyyssönen Savonlinnasta, Pertti Nyyssönen Suonenjoelta ja Paavo Nyyssönen Vantaalta.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin sukuvaakuna sekä vuosien 2005–2007 toimintasuunnitelma, joka oli pääkohdiltaan seuraava: sukututkimuksen jatkaminen ja syventäminen, niin että sukukirjan l. osa saataisiin valmiiksi vuonna 2007.